Contacteer ons
myofasciale kinesitherapie Move-Up

Myofasciale kinesitherapie

Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in langdurige spierspanningen. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten of triggerpoints. Deze veroorzaken pijnen met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede diagnose van de spieren kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken, waaronder dry needling, stretching, ischemische drukpunten en warmte de voornaamste zijn.

Wat is dry needling?

Dry needling is een onderdeel van de behandelingstechnieken van de myofasciale therapie. Hierbij wordt met een zeer dunne acupunctuurnaald tot in het triggerpoint gegaan. Ook al wordt er een accupuntuurnaald gebruikt, toch is deze therapie gebaseerd op de traditionele Westerse redenering.

Hoewel het reeds meer dan 30 jaar in België wordt toegepast, begint er de laatste jaren pas meer en meer wetenschappelijke aandacht geboden aan deze techniek. Dry needling is een zeer effectieve en veilige therapie. Mogelijke neveneffecten die kunnen optreden zijn onder andere napijn, stijfheid of een zwaar gevoel in de behandelde regio. Deze neveneffecten zijn meestal verdwenen binnen 48 uur en worden door iedereen anders ervaren.

dry needling Move-Up