Contacteer ons
taping kinesitherapie

Taping

Er bestaan verschillende methoden van taping. Binnen de praktijk maken wij gebruik van kinesiotaping en klassieke taping.

Kinesiotaping en klassieke taping

De kinesiotape is een elastische tape die veel tijdens sportbeoefening wordt gebruikt. Bij onder andere tennis, golf en voetbal zijn deze kleurrijke tapes regelmatig van toepassing. Afhankelijk van hoe de tape aangebracht is, zorgt hij voor een betere onderhuidse circulatie. Hierdoor kunnen spanning en pijn sterk afnemen, waardoor bewegen aangenamer wordt en het genezingsproces sneller kan verlopen. Daarnaast is kinesiotape wegens zijn elasticiteit ook doeltreffend voor lymfedrainage.

De klassieke witte taping wordt voornamelijk gebruikt ter hoogte van de gewrichten. Door het aanbrengen van de tape wordt getracht het gewricht en ligamenten te ontlasten door de beweging te beperken. Hierdoor wordt ook het genezingsproces positief beïnvloed, zodanig dat de persoon sneller pijnvrij kan bewegen.

Ook is het bij ons mogelijk om sporters binnen een bokssport te tapen volgens de officiële regels van de AIBA om maximale bescherming te bieden van de handen.

kinesiotaping